19 Kasım 2009 Perşembe

dünyayı kurtarmak için pedala basma zamanı..




Dünyanın en gezgin kitlesini oluşturan bisiklet kullananlar, 6 Aralık'ta "sıradan insanların tehlikeli boyuttaki iklim değişikliğine karşı harekete geçme güçlerini ve isteklerini göstermek" amacıyla dünyanın her yerinde otoyolları ve sokakları dolduracaklar.

Bu etkinlik aynı zamanda 2008 yılının Ağustos ayında yola çıkan ve Brisbone Avustralya’dan Kopenhag Danimarka’ya 1.5 yıldır bisikletiyle giden Kim Nguyen tarafından oluşturulan “Ride Planet Earth Project”in (Dünya Gezegeni Gezi Projesi) de finalini oluşturacak... 

bir diğer önemli amaç da; Birleşmiş Milletler'in Kopenhag'da düzenlediği, İklim Değişikliği Konferansı'na (COP15 Copenhagen) katılacak hükümetleri, gezegenimizin iklim güvenliği için ne yapılması gerekiyorsa ve bunların yapılmasını ikna etmek... 

Kısacası eylem, gelişmiş ülkelerin, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeleri de dahil, tarihsel ve güncel sera gazı salınımlarının sorumluğunu almaları, acilen sera gazı salımlarını düşürmeleri ve kendi yerel salımlarını 2020 yılına kadar en az %40 azaltmayı hedeflemelerini içeriyor.

sloganımız da; "Dünya için biz sıradan insanların da harekete geçmeye ihtiyacımız var. Konuşmak için vakit yok. Eyleme sen de katıl. Bisiklet değişimini başlat, iklim değişimini durdur... /Join The Ride! Start Cycle Change: Stop Climate Change!"

Organizasyon: The Ride Planet Earth Challenge

Tarih: 6 Aralık 2009, Pazar
Saat: 14:00 - 16:30

Yer: Sultanahmet Meydanı, İstanbul (Bitiş: Ortaköy)


Hiç yorum yok: